Cel mai mare producator de bauturi din lume a transmis ca in al treilea trimestru, care s-a incheiat pe 28 septembrie, profitul net a crescut la 1,65 miliarde dolari, echivalentul a 71 centi/actiune, fata de 1,46 miliarde dolari, sau 62 centi/actiune, cat se inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii estimau ca profitul Coca-Cola va fi, in medie, de 68 centi/actiune, conform unui studiu efectuat de Reuters.

Costurile unei restructurari din timpul celui de-al treilea trimestru, care au dus la o pierdere de 3 centi/actiune au fost compensate de un castig de 3 centi/actiune, dupa vanzarea unei parti din compania Coca-Cola Amatil, au transmis oficalii Coca-Cola.

Venitul operational net al companiei s-a majorat cu 19%, pana la 7,69 miliarde dolari, in urma vanzarilor ridicate de bauturi, a achizitiei anumitor imbuteliatori, deprecierii dolarului, cresterii preturilor si a unei marje mai mari a productiei de bunuri scumpe.

Slabirea monedei americane mareste valoarea vanzarilor in alte valute atunci cand se face conversia la dolar, pentru a fi incluse in declaratiile de venit ale companiei.

Vanzarile la nivel mondial au crescut cu 6%, compania a inregistrat o majorare de 4% pentru bauturile carbogazoase si de 14% pentru cele necarbogazoase, cum ar fi marcile de apa imbuteliata Powerade si Dasani.

Citeste si:

Vanzarile au crescut cu 1% in America de Nord si cu peste 4% in Japonia, insa in Europa au inregistrat o scadere de 2%, afectate in mare parte de vremea nefavorabila.

Compania a informat ca in unele state emergente, cum ar fi China, Turcia, Rusia si India, cresterea vanzarilor a depasit 10%.

Coca-Cola si-a bazat cresterea, din ce in ce mai mult in ultima vreme, pe pietele in curs de dezvoltare.

In America de Nord, vanzarile inregistreaza o incetinire, in contextul in care consumatorii devin din ce in ce mai ingrijorati de sanatate si reduc consumul de bauturi dulci.