Grupul financiar Merrill Lynch a afisat miercuri pierderi in trimestrul al treilea, ca urmare a deprecierii activelor cu 7,9 miliarde dolari, din cauza unui management al riscurilor instabil, a plasamentelor in sectorul ipotecar si a creditelor masive pentru preluari de companii.
Merrill Lynch a afisat primele pierderi din ultimii sase ani.

"Rezultate arata cu siguranta o baie de sange, care vorbeste despre practicile de management al riscurilor de la Merrill Lynch", a spus un analist de la compania Johnson Family Funds din Wisconsin, Bill Fitzpatrick. Johnson Family Funds investeste 1,8 miliarde dolari, dar nu detine actiuni la Merrill Lynch.

"Este clar ca va urma o perioada de coborare si nu as fi surprins sa asistam in curand la cateva concedieri semnificative", a mai spus Fitzpatrick.

Cea mai mare casa de brokeraj din lume a avut pierderi nete de 2,3 miliarde dolari in trimestrul al treilea, adica 2,85 dolari/actiune, ca urmare a operatiunilor continue. In perioada echivalenta din 2006, Merrill Lynch a avut un profit de 3 miliarde dolari, respectiv 3,14 dolari/actiune.

Deprecierea activelor in valoare de 7,9 miliarde dolari a depasit cu mult estimarea anterioara a grupului financiar potrivit careia in trimestrul trei ar fi obtinut un profit de 5,5 miliarde de dolari. Dupa ce si-a reevaluat pozitiile, Merril Lynch va folosi premise mult mai conservatoare pentru evaluarea activelor.

Presedintele si directorul general al Merrill Lynch, Stan O'Neal, a amintit repetat, in contextul publicarii rezultatelor din trimestrul trei, de turbulentele de pe pietele internationale de credit declansate de sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

"Lucram ca sa solutionam efectele pe care le mai resimtim din pozitiile avute", a declarat O'Neal.

Cotatia actiunilor Merrill Lynch a coborat cu 28% de la inceputul anului si a cazut inainte de publicarea raportului financiar pentru trimestrul al treilea, deoarece investitorii au anticipat deprecierea mai mare fata de asteptari a activelor administrate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri