KazMunaiGas vrea 3 mld. dolari pentru a finanta preluarea Rompetrol

Compania petroliera KazMunaiGas, controlata in intregime de statul kazah, planuieste sa ia un imprumut de 3 miliarde dolari pentru a finanta achizitia a 75% din actiunile Rompetrol Group NV, au declarat, miercuri, surse din industrie, citate de agentia ruseasca Interfax, citata de NewsIn.

KazMunaiGas a anuntat, in luna august a acestui an, ca a incheiat un acord de preluare a pachetului majoritar din Rompetrol Group de la Rompetrol Holding, iar valoarea de piata a The Rompetrol Group NV a fost calculata la 3,616 miliarde dolari.

Compania kazaha KazMunaiGaz, infiintata in 2002 prin decret prezidential, este rezultatul unei fuziuni intre "KazakhOil" si "Oil and Gas Transportation Company".

Principalele filiale ale KazMunaiGaz sunt KMG Exploration & Production, specializata in productia de gaz si explorare, KazTransOil - transportul petrolului, KazTransGas - transportul gazelor, Atyrau refinery - specializata in rafinarea petrolului, Kazmortransflot - operare platforme petroliere, Atyrau International Airport, Eurasia - Air Helicopter Company si KazTransCom Telecommunications Company - servicii de telecomunicatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Londra va prezenta noul sistem de imigraţie post-Brexit
Setari Cookie-uri