Bank of America (BofA) isi va restructura divizia de operatiuni bancare de investitii, aflata la originea rezultatelor sale slabe din al treilea trimestru al 2007, prin concedierea unui numar de 3.000 de angajati, relateaza presa internationala.
Restructurarea va fi condusa de Brian Moynihan, care a fost numit seful diviziei de investment banking, in locul lui Gene Taylor.

"Chiar daca anumite schimbari sunt rezultatul direct al performantei noastre negative in al treilea trimestru, unele sunt planificate de mai multe luni, cand am analizat modalitatile in care ne-am putea desfasura activitatea mult mai eficient", a declarat directorul executiv al BofA, Kenneth Lewis, intr-un comunicat preluat de presa internationala.

Saptamana trecuta, banca a recunoscut ca a fost afectata de criza creditelor ipotecare, afisand o scadere de 32% a profitului net obtinut in al treilea trimestru al anului curent, pana la 3,7 miliarde dolari.

Bank of America s-a declarat "foarte dezamagita" de acest rezultat, moment in care Lewis a anuntat ca este nevoie de o operatiune de restructurare de amploare in divizia de operatiuni bancare de investitii.

Reprezentantii Bank of America precizeaza ca activitatea acestei divizii va fi "analizata din punct de vedere strategic", pentru a determina "cum isi va putea desfasura activitatea intr-un mod mai eficient, satisfacand si nevoile financiare ale clientilor sai".

Bank of America a subliniat ca numarul angajatilor concediati nu reprezinta nici 2% din total. Banca nu a precizat insa care este raportul in cadrul diviziei sale de operatiuni bancare de investitii, care va fi cel mai grav afectata de aceasta restructurare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri