Restructurarea va fi condusa de Brian Moynihan, care a fost numit seful diviziei de investment banking, in locul lui Gene Taylor.

"Chiar daca anumite schimbari sunt rezultatul direct al performantei noastre negative in al treilea trimestru, unele sunt planificate de mai multe luni, cand am analizat modalitatile in care ne-am putea desfasura activitatea mult mai eficient", a declarat directorul executiv al BofA, Kenneth Lewis, intr-un comunicat preluat de presa internationala.

Saptamana trecuta, banca a recunoscut ca a fost afectata de criza creditelor ipotecare, afisand o scadere de 32% a profitului net obtinut in al treilea trimestru al anului curent, pana la 3,7 miliarde dolari.

Citeste si:

Bank of America s-a declarat "foarte dezamagita" de acest rezultat, moment in care Lewis a anuntat ca este nevoie de o operatiune de restructurare de amploare in divizia de operatiuni bancare de investitii.

Reprezentantii Bank of America precizeaza ca activitatea acestei divizii va fi "analizata din punct de vedere strategic", pentru a determina "cum isi va putea desfasura activitatea intr-un mod mai eficient, satisfacand si nevoile financiare ale clientilor sai".

Bank of America a subliniat ca numarul angajatilor concediati nu reprezinta nici 2% din total. Banca nu a precizat insa care este raportul in cadrul diviziei sale de operatiuni bancare de investitii, care va fi cel mai grav afectata de aceasta restructurare.