Vanzarile de locuinte au scazut cu 8% in septembrie fata de august pana la 5,04 milioane unitati, a anuntat grupul national al agentilor imobiliari (NAR).

Datele au fost mult sub asteptarile analistilor, care prognozau 5,25 milioane de locuinte vandute. De asemenea, vanzarile de locuinte au avut cea mai slaba evolutie inregistrata de NAR din 1999, cand a inceput sa culeaga astfel de date.

Vanzarile de locuinte au scazut cu 19,1% in septembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceste statistici reflecta durata crizei din sectorul imobiliar al Statelor Unite, care parea ca ar fi trebuit sa inregistreze o crestere inainte de vara, dar a fost grav afectat de criza creditelor ipotecare cu risc ridicat, care a inceput in august.

Citeste si:

"Criza creditelor cu risc ridicat din august a avut un impact puternic si a atras scaderea vanzarilor in septembrie", a estimat economistul sef al NAR, Lawrence Yun.

Din cauza inaspririi conditiilor de obtinere a unui imprumut, numerosi potentiali cumparatori nu mai pot deveni proprietari, iar unii cumparatori au trebuit sa renunte la locuintele pentru care semnasera deja o promisiune de cumparare.