Companie britanica de transport aerian de cost redus easyJet a anuntat joi intr-un comunicat achizitia firmei concurente GB Airways, in schimbul sumei de 103,5 milioane lire sterline (149 milioane euro)

GB Airways, care opereaza majoritatea zborurilor proprii din aeroportul londonez Gatwick, deserveste 31 de destinatii in Europa meridionala si Africa de Nord, detinand o flota compusa din 15 aeronave Airbus A320 si A321.

Compania a inregistrat un profit brut de 2,6 milioane lire sterline in anul fiscal 2006/2007, ce a luat sfarsit in luna martie, beneficiind de o cifra de afaceri anuala de 250 milioane lire sterline, numarul pasagerilor transportati ridicandu-se in jurul a 2,8 milioane persoane.

"Achizitia grupului GB Airways se inscrie in strategia de expansiune a easyJet, consolidand mai ales oferta din cadrul aeroportului Gatwick", situat in sudul Londrei, acest aeroport reprezentand baza sa de activitate, a afirmat easyJet in comunicat.

Prin aceasta achizitie, care ar trebui sa se finalizeze inainte de 31 ianuarie 2008, easyJet va controla 24% dintre culoarele de zbor ale aeroportului Gatwick, urmand a transporta anual aproximativ opt milioane de pasageri catre cele 62 de destinatii oferite.

easyJet a precizat ca in tranzactie nu sunt incluse culoarele de zbor ale GB Airways de la aeroportul londonez Heathrow.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri