GB Airways, care opereaza majoritatea zborurilor proprii din aeroportul londonez Gatwick, deserveste 31 de destinatii in Europa meridionala si Africa de Nord, detinand o flota compusa din 15 aeronave Airbus A320 si A321.

Compania a inregistrat un profit brut de 2,6 milioane lire sterline in anul fiscal 2006/2007, ce a luat sfarsit in luna martie, beneficiind de o cifra de afaceri anuala de 250 milioane lire sterline, numarul pasagerilor transportati ridicandu-se in jurul a 2,8 milioane persoane.

"Achizitia grupului GB Airways se inscrie in strategia de expansiune a easyJet, consolidand mai ales oferta din cadrul aeroportului Gatwick", situat in sudul Londrei, acest aeroport reprezentand baza sa de activitate, a afirmat easyJet in comunicat.

Citeste si:

Prin aceasta achizitie, care ar trebui sa se finalizeze inainte de 31 ianuarie 2008, easyJet va controla 24% dintre culoarele de zbor ale aeroportului Gatwick, urmand a transporta anual aproximativ opt milioane de pasageri catre cele 62 de destinatii oferite.

easyJet a precizat ca in tranzactie nu sunt incluse culoarele de zbor ale GB Airways de la aeroportul londonez Heathrow.