Cea mai mare aeronava de pasageri, Airbus 380, a deschis o noua era in lumea aviatiei, efectuand cu success primul sau zbor international, pe ruta Singapore-Sidney, relateaza Bloomberg.
Zborul SQ380 al Singapore Airlines a decolat la 8.00 de pe aeroportul din Singapore, cu 455 pasageri la bord si 28 membri ai aechipajului. Aeronava a aterizat in siguranta cu sapte ore si jumatate mai tarziu pe aeroportul din Sidney.

“Este un moment istoric”, a declarat Gary Gower, 42, un bancher englez care a platit 1.800 de dolari pentru doua bilete dus la clasa economic a primului zbor Airbus 380. Un bilet la clasa economic a fost cumparat in medie cu 1.000 de dolari.

Biletele pentru zborul inaugural s-au putut achizitiona in urma unei licitatii menite sa atraga publicitate cu ocazia acestui eveniment unic. Aproximativ 1,9 milioane de dolari vor fi donati in scopuri caritabile de catre operator.

Zborul de intoarcere va debuta maine la 22.15. Singapore Airlines a promis ca va aduga si rute spre Londra si Tokyo, in momentul in care Airbus va expedia mai multe aeronave A380, in prezent operatorul abonandu-se pentru 19 aeronave.

Anul viitor airbus va onora comenzi de 13 unitati, urmand ca in 2009 cererea sa creasca la 25 si apoi la 45 de aeronave A380 in 2010. Operatorii Emirates si Qatar Airways s-au inscris deja pe lista de asteptare. In total, Airbus se astepta la comenzi de 800 de modele A380 in urmatorii 20 de ani, conform declaratiilor directorului comercial al Airbus, John Leahy.

Airbus A380 a devenit o realitate dupa doi ani de intarziere , in care indraznetul proiect a dus la costuri suplimentare de peste 50% pana la 18 miliarde de dolari si demiterea a 10.000 de angajati ai companiei din Toulouse.

Evenimentul de astazi a pus capat dominatiei de 37 de ani exercitata de rivalul Boeing 747, inregistrat anterior ca cel mai mare avion de pasageri. Primul zbor al Boeing 747 a debutat cu Pan American World Airways pe ruta New York-Londra, in ianuarie 1970.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri