Royal Dutch Shell Plc a afisat o scadere de 8% a profitului net, pana la 6,392 miliarde dolari, din cauza reducerii marjelor de productie si rafinare a petrolului si gazelor naturale
Shell a precizat intr-un comunicat emis joi ca profitul net, calculat prin excluderea modificarilor valorii stocurilor, include un castig exceptional de 265 milioane dolari.

Profitul net obtinut de Shell din activitatea de baza se ridica astfel la 6,127 miliarde dolari, depasind media estimarilor analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un rezultat de 5,52 miliarde dolari, exceptand elementele exceptionale.

Scaderea profitului se datoreaza in mare parte reducerii cu 4% a productiei de hidrocarburi, pana la 3,137 milioane barili echivalent petrolier pe zi. Productia de petrol, care de obicei este principala sursa de castig pentru companiile de acest tip, a scazut cu 9%.

Analistii au estimat o scadere a productiei pana la 3,12 milioane barili echivalent petrolier pe zi.

Profitul net calculat prin excluderea modificarilor valorii stocurilor este comparabil cu rezultatele companiilor petrolire americane care si-au publicat rezultatele pentru al treilea trimestru din 2007, analistii considerand aceasta cifra, din care se exclud elementele exceptionale, drept cea mai buna masura a profitabilitatii companiei anglo-olandeze.

Acest trimestru este al noualea consecutiv in care a doua companie petroliera necontrolata de stat din lume din punct de vedere al capitalizarii pe piata, a obtinut rezultate peste estimarile analistilor, sugerand ca a reusit sa se redreseze dupa mai multi ani dificili, cand a admis ca a exagerat nivelul rezervelor de care dispune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri