Euro atinge un nou record

Euro a atins luni pe pietele asiatice un nou record fata de dolar, de 1,4426 dolari/euro, depasind nivelul de 1,44 dolari pentru prima data de la crearea sa, in 1999, traderii estimand o noua reducere a dobanzii de politica monetara in Statele Unite ale Americii, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Moneda unica europeana s-a depreciat apoi, la bursa de la Tokyo, pana la aproximativ 1,4407-1,4410 dolari, depasind insa nivelul maxim, de 1,4391 dolari, atins vineri la bursa din New York.

Pietele se asteapta ca Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, care a redus deja dobanda cheie cu 0,50% in luna septembrie, pana la 4,75%, sa reduca din nou dobanda de referinta, cu ocazia viitoarei reuniuni, ce va avea loc miercuri.

"Piata nu ezita sa vanda dolari, pentru ca Fed ar putea reduce din nou dobanda de politica monetara", a explicat un trader al Société Générale, Kenichi Yumamoto.

"Dolarul va fi in continuare sub presiune cel putin pana la reuniunea Fed, pentru ca pana atunci nu ne asteptam la nici o veste care sa ofere asigurari privind starea economiei americane", a adaugat acesta.

Majoritatea analistilor mizeaza pe o decizie a Fed privind reducerea cu 0,25% a dobanzii de referinta, insa unii estimeaza o reducere de chiar 0,50%, informeaza AFP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
20 de țări europene interzic sau restricționează accesul românilor
Setari Cookie-uri