Consiliul bancii americane de investitii Merrill Lynch & Co l-a destituit marti pe presedintele si directorul executiv Stan O\'Neal, la numai cateva zile dupa ce a fost anuntata cea mai mare pierdere trimestriala din istoria companiei

Cea mai mare companie de intermediere financiara din lume a anuntat ca Alberto Cribiore, membru in consiliul de conducere si fondatorul firmei private Brera Capital, va deveni presedintele interimar al companiei si va conduce un comitet pentru gasirea unui succesor permanent la conducerea Merrill Lynch. Viitorul presedinte ar putea fi atat din cadrul companiei, cat si din afara acesteia.

O'Neal a fost destituit dupa ce a subestimat expunerea companiei la imprumuturile ipotecare riscante, ceea ce a dus la o depreciere a activelor administrate de 8,4 miliarde dolari in al treilea trimestru. Pierderile nete afisate in trimestrul al treilea de compania Merrill Lynch au fost de 2,3 miliarde dolari, situatie mult mai grava decat estimase O'Neal.

O'Neal, in varsta de 54 de ani, a devenit presedintele Merrill Lynch in anul 2002, insa a pierdut increderea consiliului de administratie dupa deprecierea semnificativa a activelor administrate.

Compania a anuntat marti, printr-un comunicat, ca O'Neal si consiliul de administrare au fost de acord asupra faptului ca schimbarea conducerii Merrill Lynch ar ajuta compania sa depaseasca aceasta perioada dificila.

O'Neal, primul american de culoare aflat la conducerea unei mari companii de pe Wall Street, i-a deranjat de asemenea pe actionari cand a hotarat fuziunea cu banca americana Wachovia Corp fara aprobarea consiliului, a anuntat vineri cotidianul New York Times.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Leonardo Badea a demisionat din functia de presedinte al ASF