Moneda unica europeana a depasit de doua ori recordul precedent fata de dolar, atingand nivelul de 1,4450 dolari/euro, traderii asteptandu-se la o noua reducere a dobanzii de politica monetara de catre Federal Reserve (Fed), sistemul american de banci centrale, relateaza NewsIn, citand AFP.

Acest nivel record a fost atins la jumatatea sedintei de tranzactionare ale burselor din Asia. Recordul precedent, de 1,4444 dolari/euro, fusese stabilit in urma cu cateva ore tot la bursele asiatice.

Aceste cotatii urmau recordului de 1,4441 dolari/euro atins marti la New York.

Pietele estimeaza ca Fed va reduce miercuri dobanda de referinta cu 0,25 puncte, pana la 4,50%, dupa de cu ocazia sedintei din septembrie a decis reducerea dobanzii cheie cu jumatate de punct.

Comitetul de politica monetara al Fed va anunta decizia da in jurul orei 1815 GMT (20:15 ora Romaniei).

"Piata este in continuare afectata de nervozitate si acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra economiei", a declarat un economist al departamentului valutar al Mizuho Corporate Bank, Masak Fukui.

"Drept urmare, o reducere de 0,25 puncte, conform asteptarilor pietei, ar trebui sa calmeze situatia", a adaugat acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si