Producatorul francez de medicamente, Sanofi-Aventis, si-a crescut miercuri estimarile anuale privind castigurile pe actiune, anuntand un profit in crestere cu 9,1% in al treilea trimestru din 2007, sustinut in principal de reducerea costurilor
Profitul net ajustat a fost de 1,853 miliarde de euro (echivalentul a 2,67 miliarde de dolari), depasind estimarile de 1,713 miliarde de euro, oferite de 17 analisti citati de Reuters.

Vanzarile au crescut cu 1,8% la 7,025 miliarde de euro.

"Consider ca rezultatele sunt superioare asteptarilor", a declarat in cadrul unei conferinte de presa directorul grupului de farmaceutice, Hanspeter Spek. "O surpriza a reprezentat dezvoltarea puternica a vaccinurilor", a adaugat acesta.

Al treilea mare grup la nivel mondial in sectorul de produse farmaceutice si-a crescut asteptarile privind castigurile pe actiune pentru tot anul 2007 la aproximativ 10%, de la 9% cat se anuntase anterior, luand in calcul o rata de schimb medie euro/dolar de 1,25 dolari.

Increderea investitorilor in Sanofi a fost afectata anul acesta de vanzarile slabe ale produsului Acomplia in SUA, un medicament ce se administreaza impotriva obezitatii ce odata inregistra vanzari de 3 miliarde de dolari pe an, actiunile Sanofi fiind tranzactionate la o suma de 11 mai mica decat estimarile privind castigurile din 2008, un discount de peste 20% fata de media din sectorul farmaceutic european.

Sanofi beneficiaza de un portofoliu extins de noi medicamente aflate in dezvoltare, insa analistii se tem de faptul ca multe dintre medicamente sunt riscante, si, chiar daca labortoarele Sanofi vor avea succes, produsele noi nu vor ajunge pe piata inainte de 2011-2012.

Compania a precizat insa ca isi ajusteaza structura de baza, raportul cheltuieli generale/cifra de afaceri a scazut pana la 26,3% in primele noua luni ale anului, fata de nivelul de 27,9% atins in aceeasi perioada a anului 2006.

Vaccinurile s-au dovedit a fi cel mai profitabil sector al Sanofi, inregistrand o majorare de 49% a vanzarilor, pana la 943 milioane euro, pe fondul livrarilor de vaccinuri pentru gripa, ce au depasit livrarile din aceeasi perioada a anului trecut, precum si a cereri pentru Gardasil, medicament dedicat tratarii cancerului cervical.

Acomplia, care este vandut in peste 20 de state in afara Statelor Unite ale Americii, a inregistrat vanzari d doar 21 milioane euro in al treilea trimestru al 2007, conform Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri