Majorarea costurilor pentru credite, ca urmare a turbulentelor recente de pe pietele financiare, ar putea deveni permanenta, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Italiei, Mario Draghi, adaugand faptul ca se asteapta ca impactul asupra economiei sa fie "limitat" pentru moment, conform Reuters, citat de NewsIn.

In cadrul unei conferinte ce a avut loc la Roma, Draghi a declarat ca se asteapta ca inasprirea conditiilor de creditare sa afecteze finantarea fuziunilor si achizitiilor.

Draghi a estimat de asemenea o reducere a lichiditatilor pentru imprumuturile pe termen lung, pe piata inter-bancara.

"Bancile au indicat de asemenea o tendinta de a fi din ce in ce mai precaute in acordarea de credite pentru marile companii, pentru fuziuni financiare si pentru achizitii", a declarat Draghi.

Draghi a mai spus ca se astepta ca economia sa fie afectata de impactul tendintelor curente "chiar daca, pentru moment, efectele estimate sunt limitate", conform AFP.

"Turbulentele de pe pietele financiare s-au atenuat in ultimele saptamani. Volatilitatea s-a redus. Cu toate acestea, perspectivele raman fragile. Piata interbancara este afectata in continuare de o lichiditate redusa pentru scadentele pe termen lung", a declarat Draghi.

Chiar daca recunoaste ca preturile legate de riscul acordarii creditelor au scazut, "este probabil ca aceasta majorare este una permanenta", a incheiat acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si