Citigroup Inc. a anuntat ca a semnat un acord prin care va achizitiona in totalitate grupul Nikko Cordial Corp, a treia firma de brokeraj din Japonia, urmand a plati 4,6 miliarde dolari pentru restul de 32% din Nikko, pe care nu il controleaza inca

Prin acest acord, Citigroup va plati o suma de 1.700 yeni pe actiune. Citigroup a declarat ca schimbul va avea loc la data de 29 ianuarie 2008, dupa ce va primi aprobarile necesare din partea actionarilor Nikko Cordial, cu ocazia sedintei din 19 decembrie.

Citigroup, cea mai mare banca americana, a cheltuit aproximativ opt miliarde dolari pentru a achizitiona 68% din Nikko Cordial, la inceputul acestui an.

Citigroup este una dintre multele banci straine ce spera sa isi sporeasca afacerile in a doua economie mondiala, unde clientii detin active financiare in valoare de peste 13 mii de miliarde dolari.

Decizia Citibank de a achizitiona grupul Nikko vine pe fondul dificultatilor prin care trece banca americana in Japonia, a doua economie a lumii, unde in ultimii ani a trecut prin mari probleme. Momentan, doar a douazecea parte din venitul Citigroup provine din Japonia.

Divizia japoneza de credit de larg consum a Citigroup a suferit pierderi de 489 milioane dolari in al patrulea trimestru al 2006, Citigroup precizand in luna ianuarie a anului curent ca va inchide 270 de filiale din cele 320 prezente in Japonia.

Aceste rezultate financiare dezastruoase vin pe fondul prabusirii diviziei de operatiuni bancare pentru persoane private a Citigroup din Japonia, care a fost inchisa de autoritatile nipone de reglementare in 2004 dupa descoperirea unor nereguli legate de protejarea impotriva operatiunilor de spalare de bani.

La inceputul acestei luni, Citigroup a precizat ca a obtinut aprobarea din partea organelor de reglementare privind listarea actiunilor proprii la bura de la Tokyo la data de 5 noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Peste 5.000 de cazuri noi de coronavirus confirmate în Germania
Setari Cookie-uri