Compania petroliera Exxon Mobil Corp. a anuntat o scadere cu 10% a castigurilor in al treilea trimestru din 2007, in principal din cauza diminuarii profitului obtinut din productia de benzina, dar si din pricina preturilor reduse la gaze naturale
Profitul net al companiei Exxon Mobil a scazut la 9,41 miliarde de dolari, sau 1,70 dolari pe actiune, de la 10,49 miliarde de dolari (1,77 dolari pe actiune) in 2006.

Marja de profit la productia de benzina si la alti produsi rafinati a scazut pe parcursul trimestrului, atragand dupa sine si o micsorare a castigurilor in majoritatea companiilor petroliere.

Marjele de rafinare au inregistrat o scadere brusca, cu aproape 90% fata de recordurile inregistrate in luna mai.

Castigurile provenite din operatiunile de exploatare si productie intreprinse de Exxon Mobil au scazut cu 3%, la 6,3 miliarde de dolari, din cauza preturilor reduse la gaze naturale si a cheltuielilor ridicate.

Profiturile obtinute din sectorul de distributie si cel de rafinare al Exxon Mobil au scazut cu 27%, la 2 miliarde de dolari, ca urmare a marjelor mai mici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri