PepsiCo, unul dintre liderii mondiali pe piata de bauturi racoritoare si de gustari, a anuntat ca va intra intr-un proces de restructurare prin care se va imparti in trei divizii, doua pentru Statele Unite ale Americii si o a treia pentru operatiunile din afara granitelor, informeaza presa internationala.
Astfel, PepsiCo va avea doua divizii de alimente si de bauturi racoritoare in SUA si o a treia in strainatate. In prezent, compania detine o divizie pentru operatiunile din America de Nord si o alta pe plan international.

“Luand in considerare cresterea puternica pe care PepsiCo a inregistrat-o in ultimii ani, ne pregatim sa atingem o expansiune a operatiunilor noastre care vor putea fi mai bine administrate ca trei divizii, in loc de doua”, a declarat Indra Nooyi, directorul executiv al gigantului din FMCG (fast-moving consumer goods/ produse de larg consum).

In primele trei trimestre ale anului curent, afacerile companiei din SUA au generat aproximativ 45% din totalul veniturilor raportate.

PepsiCo este una dintre cele mai mari companii din industria produselor de larg consum, inregistrand venituri de peste 35 de miliarde de dolari (24,1 miliarde de euro) anual.

Portofoliul companiei include 17 de marci care genereaza vanzari anuale de peste 1 miliard de dolari (0,6 miliarde de euro) fiecare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri