Subsidiarele grupului financiar-bancar Unicredit din Cehia, HVB Bank si banca Zivnostenska, au finalizat luni procesul de fuziune pentru a forma a patra banca din tara dupa activele detinute, Unicredit Bank, a anuntat grupul Unicredit.

Unicredit Bank are active in valoare de 9,7 miliarde euro pe piata din Cehia, o retea de peste 70 de sucursale si agentii si peste 600.000 de clienti.

Banca a anuntat ca vrea sa isi ridice cota de piata pe segmentul serviciilor pentru populatie, mizand pe tipuri de produse care necesita o calitate inalta a consilierii, precum imprumuturile ipotecare, produsele de investitii sau cardurile de credit, dar si pe segmentul afacerilor mici si mijlocii. Pe segmentul de servicii bancare pentru companii, Unicredit Bank se plaseaza pe locul al treilea pe piata din Cehia.

Grupul Unicredit, prezent in 23 de tari, avea o capitalizare de aproximativ 84 miliarde euro la inceputul lunii octombrie si o valoare totala a activelor de aproximativ 1.000 de miliarde de euro la jumatatea acestui an. Banca are peste 40 de milioane de clienti, 9.000 de unitati si aproximativ 170.000 de angajati.

In Europa Centrala si de Est, grupul opereaza o retea de peste 3.700 de unitati, in care lucreaza peste 76.000 de angajati, care deservesc aproximativ 27 milioane de clienti.

Grupul Unicredit este prezent pe piata bancara romaneasca prin UniCredit Tiriac Bank, creata in urma unei triple fuziuni, mai intai intre Banca Tiriac si HVB Bank Romania - din care a rezultat HVB Tiriac Bank - si ulterior intre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank. Grupul mai are pe piata romaneasca o banca pentru finantari in domeniul locativ - HVB Banca pentru Locuinte, precum si companii care activeaza pe piata de leasing si pe cea de brokeraj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat mai castiga angajatii din banci