Dolarul s-a depreciat marti pana la valoarea minima istorica in fata monedei europene si a unui cos format din principalele valute, in contextul in care investitorii sunt ingrijorati ca problemele cauzate de criza creditelor nu s-au incheiat
Analistii considera ca anuntul facut duminica de Citigroup Inc, care estimeaza ca pierderile din creditele ipotecare cu grad mare de risc s-ar putea cifra la 11 miliarde dolari, i-a facut pe multi sa creada ca cea mai dificila etapa a crizei din piata ipotecara abia acum incepe.

Criza creditelor, care a inceput in Statele Unite, prin acordarea de imprumuturi ipotecare persoanelor cu posibilitati limitate de rambursare a imprumutului, vandute mai apoi catre investitori din intreaga lume, a deteminat probleme de lichiditate si a afectat increderea in dolar.

"Tendinta de depreciere a dolarului nu s-a schimbat. Piata se concentreaza inca asupra deciziilor Federal Reserve, de reducere a dobanzii de referinta, probabil din cauza ingrijorarilor legate de pietele financiare, ceea ce continua sa duca la scaderea dolarului", a declarat strategul valutar din cadrul Brown Brothers Harriman, Meg Browne.

Potrivit datelor Reuters, euro s-a apreciat pana la 1,4571 dolari, cel mai inalt nivel atins de la aparitia monedei unice europene pe piata, in 1999. La incheierea sedintei, euro era tranzactionat la 1,4565 dolari, in crestere cu 0,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri