UniCredit nu va putea mentine in a doua jumatate a acestui an cresterea diviziei sale de investitii pe care a avut-o in primul semestru, dar isi va depasi totusi tintele anuale, a spus, marti, directorul adjunct al institutiei financiare, citat de Reuters.
"Am spus ca progresele inregistrate in prima parte a anului nu sunt sustenabile. Din nefericire, s-a dovedit ca am avut dreptate", a spus directorul adjunct al UniCredit, Sergio Ermotti, prezent la Reuters Finance Summit de la Londra.

"Suntem insa increzatori ca ne vom depasi tintele fixate pentru 2007. Nu consideram ca am avea o problema in acest sens, dar situatia de pe piata s-a schimbat", a adaugat seful UniCredit.

Banca italiana, a treia din Europa dupa valoarea de piata, a anuntat ca turbulentele de pe pietele financiare nu au niciun impact asupra integrarii bancii rivale Capitalia, de dimensiuni mai mici, pe care UniCredit a preluat-o in octombrie, potrivit NewsIn.

"Ne asteptam ca pana la sfarsitul trimestrului al patrulea, respectiv pana la inceputul lui 2008, Capitalia sa fie consolidata pe deplin", a mai spus Sergio Ermotti.

Directorul adjunct al UniCredit a mai aratat ca va fi gata sa integreze in cadrul rezultatelor grupului elementele din afara bilantului contabil, daca autoritatile de reglementare ii vor cere acest lucru.

"Daca ni se va cere sa ne consolidam elementele din afara bilantului contabil, o vom face. Acestea vor reprezenta mai putin de 1% din activele pentru contrabalansarea riscurilor, asa ca actiunea nu ar cantari prea mult pentru noi", a mai spus Ermotti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri