Grupul bancar olandez ING a raportat o crestere cu 47% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, in timp ce grupul bancar francez Societe Generale a raportat o scadere cu 11,5% a profitului net
ING anticipeaza castiguri din investitii de 1 miliard euro (1,45 miliarde dolari). Profitul net a crescut la 2,3 miliarde euro (3,4 miliarde dolari), de la 1,57 miliarde euro, cat era in perioada similara a anului trecut.

ING a inregistrat un profit de 455 milioane euro ca urmare a vanzarii actiunilor detinute la grupul ABN Amro, ce a fost preluat luna trecuta de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander.

"Al treilea trimestru a fost afectat de turbulentele de pe pietele financiare, din cauza ingrijorarilor legate de criza creditelor din SUA care a a atras o criza a lichiditatilor si recalcularea riscurilor. Administrarea corecta a riscurilor ne-a protejat impotriva impactului direct provocat de turbulente", a declarat directorul executiv ING, Michel Tilmant.

Directorul financiar ING, John Hele, a declarat pentru postul de televiziune CNBC ca grupul se asteapta la un profit similar in ultimul trimestru din 2007, dupa vanzarea actiunilor ABN si din alte castiguri provenite din investitii.

Chiar daca Societe Generale a raportat o scadere cu 11,5% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, actiunile sale s-au scumpit in debutul sedintei bursiere, deoarece rezultatele sunt in conformitate cu asteptarile analistilor.

Profitul net al celei de-a doua banci din Franta dupa valoarea de piata a scazut la 1,123 miliarde de euro (1,63 miliarde dolari), din cauza castigurilor mici in sectorul corporativ si in cel de banca de investitii, pe fondul crizei creditelor la nivel global.

Douazeci de analisti care au participat la un sondaj al Reuters au estimat un profit net mediu de 1,123 miliarde euro.

Profitul operational brut al Societe Generale a scazut cu 2,5% la 2,001 miliarde euro.

"Per total, rezultatele se potrivesc exact estimarilor. Nu exista surprize neplacute", a declarat analistul din partea Kepler Equities, Pierre Flabbee.

Societe Generale a depasit rezultatele financiare trimestriale inregistrate de celelalte banci de top din Franta, in contextul in care sectorul bancar mondial a suferit de pe urma impactului pierderilor din sectorul creditelor ipotecare din SUA.

UBS si Merrill Lynch au inregistrat pierderi in al treilea trimestru, iar criza creditelor a cauzat demisia directorilor Merrill si Citigroup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri