Banca de investitii de pe Wall Street a anuntat ca pierderile au fost inregistrate in septembrie si octombrie si ca acestea ar putea creste in ultimul trimestru financiar al companiei, care se incheie la sfarsitul acestei luni. Compania a atribuit pierderile deteriorarii conditiilor din pietele financiare, determinata, in mare parte, de dificultatile intampinate de proprietarii care trebuiau sa-si platesca ipotecile. Morgan Stanley a avertizat ca piata ar putea ramane nesigura in urmatoarele trimestre.

Grupul se afla printre companiile financiare, precum Citigroup sau Merrill Lynch, care au inregistrat pierderi semnificative din cauza expunerii la credite ipotecare cu grad mare de risc. Numai aceste trei companii au anuntat, impreuna, in ultima luna, pierderi cumulate de aproximativ 24 miliarde euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Actiunile Morgan Stanley s-au depreciat pana la inchiderea sedintei de miercuri a bursei new-yorkeze cu 6,1%, pana la 51,19 dolari. In tranzactiile efectuate dupa incheierea sedintei bursiere, actiunile s-au apreciat pana la 52,20 dolari. Analistul de la Fox-Pitt Kelton, David Trone a declarat ca grupul ar putea inregistra pierderi de aproximativ 6 miliarde dolari.

Citeste si:

Impactul de 2,5 miliarde dolari asupra profitului net echivaleaza cu 37% din profitul raportat de Morgan Stanley pentru primele noua luni ale anului fiscal.