Morgan Stanley a anuntat ca a suferit pierderi de 3,7 miliarde dolari din cauza expunerii la creditele ipotecare cu grad ridicat de risc din SUA si estimeaza ca aceste probleme ii vor scadea si profitul din al patrulea trimestru cu 2,5 miliarde dolari.
Banca de investitii de pe Wall Street a anuntat ca pierderile au fost inregistrate in septembrie si octombrie si ca acestea ar putea creste in ultimul trimestru financiar al companiei, care se incheie la sfarsitul acestei luni. Compania a atribuit pierderile deteriorarii conditiilor din pietele financiare, determinata, in mare parte, de dificultatile intampinate de proprietarii care trebuiau sa-si platesca ipotecile. Morgan Stanley a avertizat ca piata ar putea ramane nesigura in urmatoarele trimestre.

Grupul se afla printre companiile financiare, precum Citigroup sau Merrill Lynch, care au inregistrat pierderi semnificative din cauza expunerii la credite ipotecare cu grad mare de risc. Numai aceste trei companii au anuntat, impreuna, in ultima luna, pierderi cumulate de aproximativ 24 miliarde euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Actiunile Morgan Stanley s-au depreciat pana la inchiderea sedintei de miercuri a bursei new-yorkeze cu 6,1%, pana la 51,19 dolari. In tranzactiile efectuate dupa incheierea sedintei bursiere, actiunile s-au apreciat pana la 52,20 dolari. Analistul de la Fox-Pitt Kelton, David Trone a declarat ca grupul ar putea inregistra pierderi de aproximativ 6 miliarde dolari.

Impactul de 2,5 miliarde dolari asupra profitului net echivaleaza cu 37% din profitul raportat de Morgan Stanley pentru primele noua luni ale anului fiscal.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri