Compania olandeza de asigurari, Aegon NV, a raportat joi o crestere cu 47% a profitului net din al treilea trimestru, dupa ce castigurile din investitii au depasit costurile, si a anuntat numirea unui nou director executiv, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Aegon a anuntat o crestere a profitului net la 541 milioane euro (794 milioane dolari), peste media estimarilor a zece analisti citati de Reuters, de 522 milioane euro, si l-a numint in functia de director executiv pe Alex Wynaendts, in varsta de 47 ani, care il va inlocui pe 8 aprilie 2008 pe actualul director executiv, Don Shepard.

Profitul din al treilea trimestru pe 2006 a fost ajustat la 367 milioane euro de la 679 milioane euro.

Aegon a declarat ca vanzarile noilor asigurari de viata au crescut cu 12%, in timp ce valoarea noilor afaceri, un indicator cheie pentru veniturile viitoare, a crescut cu 51%.

"Sectorul asigurarilor de viata a inregistrat rezultate peste asteptari in timp ce diviziile de pensii si active si produse institutionale a raportat rezultate mai slabe decat estimam", a declarat analistul din partea firmei CorKluis, Rabo Securities.

Profitul operational a crescut cu 2% la 509 milioane euro, fata de nivelul ajustat de 497 milioane euro din 2006.

Analistii se asteptau in medie ca Aegon sa anunte un profit operational, in care nu sunt incluse castigurile din investitii, de 587 milioane euro.

Aegon incearca sa se extinda in sectorul asigurarilor si pensiilor private din Europa de Est si Asia si are la dispozitie 1,5 miliarde euro pentru achizitii. In trimestrul precedent, Aegon a achizitionat divizia de asigurari a companiei Merrill Lynch.

"Cred ca strategia noastra de baza, ce are ca scop concentrarea pe asigurarile de viata si pensii private, va ramane neschimbata", a declarat Shepard. "Alex nu va face nicio declaratie importanta pana cand nu va fi numit oficial in functia de director executiv".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri