BNP Paribas, cea mai mare banca listata din Franta, a raportat o crestere a profitului net cu 21% in al treilea trimestru, in contrast cu situatia multor banci mari, ale caror castiguri au scazut in urma crizei mondiale a creditelor
Profitul net a crescut la 2,027 miliarde euro (2,97 miliarde dolari), ajutat de castigurile subsidiarelor BNP Paribas din strainatate si ale diviziilor de administrare a activelor.

Cu toate acestea mediul de afaceri ramane nesigur, insa banca a anuntat ca este in continuare in pozitia de a depasi cele mai grave efecte ale pierderilor din sectorul pietei creditelor.

"Intr-un mediu de afaceri care ramane nesigur, BNP Paribas isi mentine strategia bazata pe un portofoliu echilibrat de afaceri bine pozitionate", a declarat directorul executiv al bancii, Baudouin Prot. "Criza din pietele financiare continua", le-a mai spus el reporterilor.

Cei 19 analisti chestionati de Reuters au estimat, in medie, un profit net de 1,892 miliarde euro.

Multe banci importante din lume au raportat pierderi legate de sectorul creditelor ipotecare cu grad mare de risc din Statele Unite. Dintre acestea fac parte bancile UBS si Merrill Lynch.

Banca franceza rivala a Societe Generale a anuntat, miercuri, o scadere a profitului net cu 11,5%, in cel de-al treilea trimestru.

"Ramanem increzatori in capacitatea BNP Paribas de a avea rezultate bune in anul 2007, in ciuda mediului din piata", arata un raport al CM-CIC Securities.

Profiturile BNP Paribas au fost sustinute de vanzarea din septembrie a pachetului de 6,5% pe care banca il detinea la compania franceza Bouygues Telecom, ce i-a adus o crestere a capitalului de peste 200 milioane euro.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri