Emirates cumpara avioane Airbus A350 de 35 miliarde dolari

Compania Emirates, cu sediul in Dubai, a ales duminica avionul Airbus A350 in locul modelului Boeing 787 si a facut comenzi a caror valoare s-ar putea ridica la 35 miliarde dolari, in prima zi a Dubai Air Show, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

Tranzactiile de saptamana aceasta ar putea face anul 2007 unul foarte important pentru evolutia producatorilor de avioane, deoarece scumpirea petrolului determina comenzi pentru avioane noi, mai eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi modelul de mari dimensiuni A380 al Airbus sau cel de dimensiuni medii, Dreamliner 787, al Boeing.

Cea mai mare companie aeriana din Golful Persic a cumparat 70 de avioane A350 si a anuntat ca ar mai putea cumpara inca 50.

Industria aeronautica inregistreaza al treilea an de cereri record, incurajata de noile modele de avioane si de majorarea bugetelor companiilor aeriene.

Cea mai mare comanda a companiei Boeing a venit de la Qatar Airways, care a comandat 30 de avioane 787 si a anuntat ca ar mai putea cumpara inca 30.

Boeing depasise initial compania Airbus in cursa lor anuala pentru comenzi, dar diferenta dintre cele doua companii s-a atenuat duminica. Dubai Air Show se va desfasura pana joi.

Surse avizate spun ca printre companiile aeriene care ar mai putea anunta comenzi saptamana aceasta sunt Dubai Aerospace Enterprise (DAE), Saudi Arabian Airlines si Air Arabia, arata Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri