Airbus a declarat miercuri ca a inregistrat un record al comenzilor cu ocazia celei de-a zecea editii a Salonului aeronautic din Dubai, ce s-au ridicat la un nivel de peste 28 miliarde dolari pentru 163 avioane, comandate de 10 clienti, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Compania aeriana europeana a precizat intr-un comunicat ca a primit cea mai mare comanda din istorie, de 20,2 miliarde dolari pentru 70 din viitoarele aeronave A350 XWB si 11 aeronave de mare capacitate, A380, din partea companiei aeriene din Dubai, Emiratele Arabe. Airbus a mai primit inca 132 angajamente de achizitie din partea a trei clienti.

Salonul din Dubai a confirmat lansarea modelului A350 XWB, care va intra in functiune in 2013, cu o comanda deja facuta de Emiratele Arabe si de Yemen pentru zece aeronave. Se mai adauga intentiile de cumparare ale Dubai Aerospace Enterprise Capital (DAE-Capital) pentru 30 avioane A350, in timp ce compania privata din Hong Kong, C Jet Limited a devenit miercuri primul client al versiunei VIP a acestui model.

In acest moment totalul comenzilor pentru acest tip de aeronava se ridica la 276 exemplare, comandate de 11 clienti. Salonul din Dubai a confirmat cresterea interesului pentru avionul de mare capacitate a Airbus, modelul A380, primul model fiind livrat pe 15 octombrie companiei Singapore Airlines.

In plus, pe langa cele 11 comenzi facute de Emiratele Arabe, printul si miliardarul saudit Al-Walid Ibn Talal a semnat un contract pentru achizitionarea primului avion A380 amenajat pentru un client particular.

"Acest salon a confirmat ca Airbus se afla in revenire pe piata ", a spus John Leahy, directorul comercial. Dupa patru zile de la deschiderea salonului, Boeing a primit 177 intentii de cumparare si comenzi, cea mai mare parte dintre acestea regasindu-se deja in carnetul de comenzi al constructorului .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri