OMV AG a afisat joi un profit net in crestere cu 22% in al treilea trimestru al anului 2007, comparativ cu acelasi interval din 2006, pana la 489 milioane euro, datorat succesului restructurarii Petrom si a performantelor bune ale diviziilor Borealis si Petrol Ofisi, arata raportul financiar.
Profitul operational al OMV a inregistrat o crestere de 15% in al treilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 625 milioane euro.

Contributia Petrom la profitul operational al grupului a fost de 200 milioane euro

OMV a beneficiat de pe urma cresterii constante a preturilor la petrol, pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, depasind nivelul mediu inregistrat in anul precedent, insa slabiciunea dolarului a afectat rezultatele diviziei de explorare si productie.

Profitul net obtinut prin activitatea companiilor asociate a crescut semnificativ, reflectand performantele bune ale grupului Borealis, precum si ale companiei turcesti Petrol Ofisi.

Profitul operational al diviziei de explorare si productie a OMV a crescut in al treilea trimestru din 2007 cu 9% fata de perioada similara din 2006, reflectand mediul financiar favorabil in ciuda efectelor negative ale cotatiilor dolarului si leului.

Productia OMV de petrol si gaze naturale s-a ridicat la 317.000 barili echivalent petrolier pe zi, depasind nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent.

Scaderea productiei in Romania si Marea Britanie a fost compensata de cresterea volumelor in Noua Zeelanda, Libia si Yemen.

Profitul operational al diviziei de rafinare si distributie s-a ridicat la 98 milioane euro, depasind performanta de 75 milioane inregistrat in al treilea trimestru din 2006.

In primele noua luni ale anului, profitul operational al OMV a crescut cu 2% fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 1,693 miliarde euro, contributia Petrom la aceasta performanta fiind de 506 milioane euro.

Divizia de explorare si productie a OMV a anuntat scaderea cu 11% a profitului operational in primele noua luni ale anului, reflectand reducerea volumelor si efectele negative ale fluctuatiilor ratelor de schimb valutar ce au afectat performanta Petrom.

"In trimestrul al treilea pe 2007 mediul economic a fost unul mixt, dar cu toate astea OMV a inregistrat o crestere robusta a castigurilor in toate segmentele pe care le administreaza.O contributie importanta ce a dus la cresterea profitului net cu 22%, in trimestrul al treilea pe 2007, au avut-o companiile Borealis si Petrol Ofisi.Acest rezultat reprezinta un record in istoria companiei.Un pas important l-a reprezentat achizitia diviziei de servicii a Petrom, Petromservice, din Romania.", a declarat directorul executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri