Profitul net al Credit Agricole a scazut cu 16,8% in trimestrul al treilea

Credit Agricole, cea mai mare banca de retail din Franta, a afisat o scadere cu 16,8% a profitului net in al treilea trimestru, in contextul in care castigurile au fost afectate de pierderile anuntate anterior de unitatea sa bancara de investitii Calyon, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Banca a anuntat scaderea profitului sau net la 954 milioane euro (1,40 miliarde dolari), iar a profitului operational brut cu 7,9%, pana la 1,191 miliarde euro.

In luna septembrie, Credit Agricole a anuntat ca rezultatele din al treilea trimestru ale Calyon vor fi semnificativ inferioare celor record de anul trecut, in principal din cauza unei pierderi de 250 milioane euro legata de tranzactiile neautorizate din cadrul subsidiarei sale din New York.

Reprezentantii Credit Agricole au mai aratat ca profitul net al diviziei bancare corporative si de investitii a coborat cu 97%, pana la 11 milioane euro.
Bancile de pe pietele internationale au afisat rezultate slabe pe trimestrul al treilea, ca urmare a pierderilor inregistrate din turbulentele din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

La inceputul lunii, banca franceza rivala Societe Generale a afisat o scadere cu 11,5% a profitului net din trimestrul al treilea, desi cea mai mare banca franceza listata, BNP Paribas a afisat o crestere cu 21% a profitului net din aceeasi perioada.

Credit Agricole a aratat ca a avut costuri legate de riscuri de 275 milioane euro in al treilea trimestru, care reflecta problemele de pe piata.

Cotatia actiunilor Credit Agricole a urcat la inchiderea sedintei de tranzactionare cu 0,7% pana la nivelul de 24,60 euro/actiune. Actiunile bancii au coborat cu aproape 22% de la inceputul lui 2007, in contextul in care indicele DJ Stoxx al sectorului bancar european a alunecat cu 15%.

Credit Agricole este prezenta pe piata romaneasca prin Emporiki Bank Romania, la care a achizitionat anul trecut pachetul majoritar de actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri