Merrill Lynch l-a numit in functia de CEO pe directorul executiv al NYSE Euronex

Merrill Lynch & Co Inc l-a numit in functia de CEO al companiei pe directorul executiv al NYSE Euronext, John Thain, mutare ce a arata ca firma avea nevoie de un specialist pregatit la Goldman Sachs, pentru a-si reface imaginea afectata de criza creditelor ipotecare, informeaza presa internationala.

Thain, in varsta de 52 de ani, il inlocuieste pe Stan O'Neal. care a fost concediat luna trecuta ca urmare a deprecierii activelor cu 8,4 miliarde dolari, in cursul celui de-al treilea trimestru.

Reprezentantii Merill Lynch au precizat ca Thain va prelua aceasta functie incepand cu data de 1 decembrie, una dintre primele sale sarcini fiind de a analiza procedurile de management a riscului ale fostului director executiv, despre care analistii cred ca nu au fost capabile sa evalueze expunerea grupului la creditele ipotecare cu grad ridicat de risc.

"John se va ocupa de echilibrarea managementului de risc in timp ce va demara si actiunile necesare cresterii si dezvoltarii companiei", a declarat presedintele non-executiv al Merrill, Alberto Cribiore.

Titlurile Merill Lynch s-au depreciat cu 38% in cursul acestui an, reducand capitalizarea celei mai mari companii de brokeraj din lume cu 31 miliarde dolari, conform Reuters.

Thain a lucrat la Goldman Sachs peste 20 de ani (detinand o serie de functii executive) inainte ca NYSE sa-l numeasca director executiv in 2003.

In cadrul NYSE, Thain a accelerat adoptarea de catre consiliul director a comertului electronic si a transformat firma non-profit intr-o companie listata public. Anul trecut, a fuzionat NYSE Group cu Euronext, pentru a obtine primul operator de schimb trans-atlantic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri