Compania energetica ceha, CEZ, a afisat joi o crestere de 61% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, peste asteptarile pietei, majorandu-si estimarile pe tot anul curent, informeaza Reuters.
CEZ, cu o capitalizare de 42,3 miliarde dolari, a anuntat o crestere a profitului net la 8,41 miliarde coroane (463,4 milioane dolari), de la 5,22 miliarde coroane in 2006.

Cei zece analisti citati de Reuters estimau un profit net de 7,8 miliarde coroane.

"Productia sporita, cresterea preturilor, economisirile si rezultatele grupului in strainatate, au contribuit la cresterea profitului", a anuntat CEZ.

Castigurile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA), au crescut la 16,98 miliarde coroane, de la 13,97 miliarde coroane, depasind estimarile de 16,56 miliarde coroane.

Compania si-a majorat estimarile privind profitul net pe tot anul 2007 la 41,4 miliarde coroane, de la 35,1 miliarde.

Firma si-a ridicat estimarile privind EBITDA pe tot anul curent la 73,4 miliarde coroane, de la 70,9 miliarde.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri