Lukoil: Productia de hidrocarburi va creste cu doar 2% in 2007

Compania petroliera rusa Lukoil a anuntat ca productia de hidrocarburi va incetini semnificativ in acest an si ca si-ar putea revizui tintele de crestere a productiei viitoare, a declarat un oficial din conducerea Lukoil.

Seful departamentului de investitii din cadrul Lukoil, Andrei Gaidamaka, a spus ca productia de hidrocarburi ar putea creste cu 2% in acest an, fata de 12% in 2006.

"Nu ne revizuim planurile de crestere a productiei pentru moment, insa ar putea avea loc un fel de intarziere", a declarat Gaidamaka pentru Reuters.

El a mai adaugat ca Lukoil, in cadrul careia compania americana Conoco Phillips detine un pachet de 20%, si-ar putea revizui pana la sfarsitul anului tinta de crestere a productiei anuale din urmatorii zece ani, care este in prezent de aproximativ 5%.

Seful departamentului de relatii cu investitorii din cadrul Lukoil, Ghenadi Krasovski, a spus ca, in acest an, cresterea productiei a fost afectata de vanzarea, in aprilie, a unui pachet de 50% din unitatea kazaha Caspian Investment, numita anterior Nelson Resources.

De asemenea, el a mai spus ca productia de gaz a companiei Lukoil a fost afectata de restrictiile impuse de Gazprom, monopolul gazelor naturale din Rusia, care a cerut micilor producatori de gaz sa-si micsoreze productia, in contextul stocurilor in exces ramase dupa o iarna deosebit de calda.

Lukoil a anuntat la inceputul lunii noiembrie ca productia totala de hidrocarburi a atins in primele noua luni ale anului echivalentul a 2,18 milioane barili/zi, in crestere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri