Una din doua firme din Germania nu isi poate acoperi posturile ce necesita mana de lucru calificata din cauza penuriei de lucratori bine pregatiti, reiese dintr-un studiu realizat de think-tank-ul Ifo, citat de Reuters.
Un sondaj efectuat in octombrie pe 524 inalti responsabili in cadrul unor firme arata ca jumatate dintre cei chestionati au fost confruntati, destul de frecvent, cu imposibilitatea de a acoperi anumite posturi din cauza lipsei de personal calificat.

Drept urmare, 43% dintre respondenti au declarat ca au fost nevoiti sa refuze anumite comenzi, o proportie similara dintre cei chestionati mentionand ca au trebuit sa anuleze sau sa amane anumite investitii.

Aproximativ 7% dintre cei chestionati au declarat ca penuria de mana de lucru calificata inseamna ca vor fi nevoiti sa isi mute afacerile in strainatate, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Circa 69% dintre respondenti au declarat ca una dintre masurile preferate pentru a combate acest fenoment il reprezinta organizarea de traininguri pentru personal, in timp ce doar 20% au preferat majorarea salariilor.

Sondajul a fost efectuat de think-tank-ul Ifo, la comanda revistei Wirtschafts Woche.

Grupurile industriale au precizat in repetate randuri ca lipsa de ingineri si alte tipuri de lucratori calificati costa economia Germaniei multe miliarde de euro, mai scrie Reuters.

Guvernul cancelarului german, Angela Merkel, considera aceasta problema o prioritate, intentionand sa deschida piata germana a muncii pentru inginerii din Europa de est mai devreme decat planuise initial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri