SABMiller, al doilea producator de bere din lume, a acceptat sa cumpere compania olandeza rivala Grolsch, contra sumei de 816 milioane euro (1,2 miliarde dolari), in numerar, pentru a-si intari pozitia pe o piata ce se afla in continua crestere, relateaza presa internationala.

Preluarea vine dupa ce firma britanica Scottish and Newcastle a respins saptamana trecuta oferta de 7,3 miliarde de lire sterline (14,9 miliarde dolari) din partea companiei daneze Carlsberg si a grupului olandez Heineken.

SABMiller, cu sediul la Londra, producator al berilor Miller Lite, Castle si Peroni, a anuntat luni ca ofera 48,25 euro/actiune, cu 84% mai mult decat pretul mediu al unei actiuni Grolsch in ultima luna.

La ora 08:20 GMT, actiunile Grolsch s-au apreciat cu 77,5%, la 47,75 euro. Actiunile SABMiller s-au depreciat cu 0,8%, la 1.333 pence.

SABMiller a declarat ca planuieste o extindere a marcii Grolsch in Africa si America Latina, unde piata de bere premium este inca la inceput, dar si pe piete mult mai dezvoltate din Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Asahi a finalizat preluarea operatiunilor SABMiller din cinci tari