Erste si Raiffeisen, fuziune pe piata bancara din Europa Centrala si de Est?

Cele mai mari doua banci austriece Erste Bank si Raiffeisen Zentralbank iau in considerare posibilitatea unei fuziuni, ceea ce ar duce la crearea unei institutii financiare dominante in Europa Centrala si de Est, potrivit publicatiei maghiare Napi Gazdasag.

Astfel, discutiile sunt conduse de Raiffeisen, iar guvernul din Austria se afla in spatele acestei tranzactii, se arata in articolul Napi Gazdasag, care citeaza surse din Erste Bank.

"Nu exista nici o baza pentru acest zvon", a afirmat un purtator de cuvant al Raiffeisen International, potrivit Forbes.

Erste Bank este al doilea mare jucator din Europa de Est, dupa Bank Austria, si este urmata de Raiffeisen International. Ambele banci desfasoara operatiuni in Romania.

Grupul austriac Erste Bank a afisat o crestere de 27,9% a profitului net obtinut in primele trei trimeste din 2007, datorita rezultatelor peste asteptari ale diviziei din Romania, in ciuda turbulentelor ce au afectate pietele mondiale in cursul acestei veri.

Raiffeisen International a obtinut un profit consolidat de 224 milioane euro in al treilea trimestru din 2007, acesta fiind cel mai bun rezultat trimestrial din istoria grupului, in afara de cel obtinut anul trecut din venituri exceptionale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Drumul de la multinationala la doua businessuri si un exit
Setari Cookie-uri