Reducerea volumului de lichiditate a accentuat volatilitatea preturilor. Unii analisti considera ca aversiunea fata de risc din pietele financiare i-a facut pe investitori rezervati in a lua masuri importante intr-o directie sau alta. "Am observat o marja destul de redusa, insa nu este surprinzator, avand in vedere scala pozitiilor pe termen lung din piata. Conditiile generale sunt mai slabe, ceea ce accentueaza volatilitatea", a adaugat acesta.

Pretul petrolului a pierdut castigurile anterioare, scazand sub 94 dolari/baril, si s-a tranzationat cu 93,68 dolari/baril, in scadere cu 17 centi. Euro s-a mentinut la 1,4653 dolari/euro.

Pretul aurului a scazut cu peste 8% fata de valoarea maxima a ultimilor 28 de ani, de 845,40 dolari/uncie, atinsa la inceputul acestei luni. Aceasta valoare a fost aproape de recordul istoric, de 850 dolari/euro, atins in ianuarie 1980.

Unii analisti considera ca efectele crizei din pietele financiare, cauzata de problemele din sectorul creditelor, ar putea avea un impact negativ asupra aurului, pe care investitorii il folosesc, alaturi de alte marfuri, pentru a se proteja de riscurile din piata.