Corporatia Schering-Plough a incheiat achizitia Organon BioSciences N.V., formand o companie cu un portofoliu extins de produse farmaceutice de uz uman si veterinar, au anuntat reprezentantii companiei, informeaza NewsIn.

Schering-Plough a anuntat decizia de achizitie a Organon BioSciences pe 12 Martie 2007. “Odata cu achizitia Organon, ne extindem cu doua francize farmaceutice importante: sanatatea reproductiva a femeii si sistem nervos central (SNC)”, a spus Fred Hassan, chairman si CEO al Schering-Plough.

“Aceste arii terapeutice se adauga portofoliului nostru ce acopera ariile cardiovascular, respirator, imunologie si oncologie”, a adaugat acesta.

Organon BioSciences este formata din Organon, divizia de medicamente de uz uman si din Intervet, divizia de medicamente de uz veterinar. Include de asemenea Nobilon, o unitate de dezvoltare de vaccinuri si Diosynth, o unitate de productie a Organon.

Schering-Plough a achizitionat Organon de la Akzo Nobel N.V. pentru aproximativ 11 miliarde Euro cash se mai spune in comunicat.

Potrivit lui Hassan prin aceasta achizitie se extinde si se intareste portofoliul de medicamente aflate in stadiu avansat de dezvoltare al Schering-Plough cu cinci compusi promitatori de faza III si se consolideaza pozitia companiei in domeniul biotehnologiei si a medicamentelor biologice.

Potrivit comunicatului companiei, tranzactia transforma Schering-Plough in lider global in domeniul veterinar, prin combinarea Schering-Plough Animal Health si Intervet.

“Ne crestem preocuparile stiintifice si valoarea produselor de uz veterinar. Crestem valoarea pe care o aducem clientilor. Aceasta puternica divizie de medicamente de uz veterinar reprezinta o parte strategica a integrarii care va contribui la performante pe termen lung”, a mai spus Hassan.

Cartierul general al Schering-Plough va continua sa fie in Kenilworth, NJ, SUA. Boxmeer, Olanda va deveni cartierul general global al diviziei veterinare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Îngrijorător! 7 din 10 români se tratează de boli cu informaţii de pe Internet
Setari Cookie-uri