Schering-Plough a anuntat decizia de achizitie a Organon BioSciences pe 12 Martie 2007. “Odata cu achizitia Organon, ne extindem cu doua francize farmaceutice importante: sanatatea reproductiva a femeii si sistem nervos central (SNC)”, a spus Fred Hassan, chairman si CEO al Schering-Plough.

“Aceste arii terapeutice se adauga portofoliului nostru ce acopera ariile cardiovascular, respirator, imunologie si oncologie”, a adaugat acesta.

Organon BioSciences este formata din Organon, divizia de medicamente de uz uman si din Intervet, divizia de medicamente de uz veterinar. Include de asemenea Nobilon, o unitate de dezvoltare de vaccinuri si Diosynth, o unitate de productie a Organon.

Schering-Plough a achizitionat Organon de la Akzo Nobel N.V. pentru aproximativ 11 miliarde Euro cash se mai spune in comunicat.

Citeste si:

Potrivit lui Hassan prin aceasta achizitie se extinde si se intareste portofoliul de medicamente aflate in stadiu avansat de dezvoltare al Schering-Plough cu cinci compusi promitatori de faza III si se consolideaza pozitia companiei in domeniul biotehnologiei si a medicamentelor biologice.

Potrivit comunicatului companiei, tranzactia transforma Schering-Plough in lider global in domeniul veterinar, prin combinarea Schering-Plough Animal Health si Intervet.

“Ne crestem preocuparile stiintifice si valoarea produselor de uz veterinar. Crestem valoarea pe care o aducem clientilor. Aceasta puternica divizie de medicamente de uz veterinar reprezinta o parte strategica a integrarii care va contribui la performante pe termen lung”, a mai spus Hassan.

Cartierul general al Schering-Plough va continua sa fie in Kenilworth, NJ, SUA. Boxmeer, Olanda va deveni cartierul general global al diviziei veterinare.