"Nu voi elimina nicio posibilitate", a declarat directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, pentru reporteri, atunci cand a fost intrebat daca grupul pe care il conduce ar putea fi interesat de achizitia Postbank.

Compania de servicii postale si de logistica Deutsche Post, ce controleaza grupul Postbank, a declarat ca momentan banca nu este de vanzare, insa ar putea lua o decizie privind viitorul Postbank dupa liberalizarea sectorului postal intern, planuita pentru anul viitor.

Analistii sunt de parere ca Postabank, beneficiind de un portofoliu de 15 milioane clienti, este una dintre cele mai atractive tinte de preluare din Germania.

Citeste si:

Postbank, grup listat la bursa, are o capitalizare de piata de noua miliarde euro.

A doua banca din Germania, Commerzbank, a declarat la inceputul acestui an ca ar fi interesata de achizitia grupului Postbank, in cazul in care va fi scos la vanzare.

Ackermann a adaugat ca amploarea turbulentelor de pe pietele financiare globale ramane in continuare greu de evaluat, insa nu crede ca acestea vor avea efecte puternice asupra economiei germane.