Regal a anuntat ca subsidiara Shell din Ucraina va cumpara 51% din subsidiara Regal, RegalPetroleum (Jersey) Ltd, contra sumei de 50 milioane dolari, in numerar, platind prima transa de 360 milioane dolari, pentru dezvoltarea campurilor de gaze naturale.

Acordul, semnat pe o perioada de opt saptamani, a venit dupa ce grupul Regal a anuntat expirarea memorandumului de intelegere semnat in luna septembrie cu firma ceha de exploatare si productie, MND.

MND a fost de acord sa plateasca catre Regal suma de 330 milioane dolari, contra unei participatii de 50% in dezvoltarea campurilor de gaze naturale Mekhediviska-Golotvsinska si Svyrydivske.

Citeste si:

"Memorandumul de intelegere este un alt pas important in dezvoltarea Shell din Ucraina", a afirmat managerul general al Shell Ukraine Exploration & Production, Patrick van Daele.

"Potentialul campurilor Mekhediviska-Golotvsinska si Svyrydivske se potriveste perfect cu strategia Shell". Rezervele campurilor de gaze naturale sunt estimate la 169 milioane barili.