Compania Royal Dutch Shell a anuntat, miercuri, ca a semnat un memorandum de intelegere cu grupul petrolier Regal Petroleum Plc, pentru a conduce impreuna activitatile de exploatare si dezvoltare a campurilor de gaze naturale MEX-GOL si SV, detinute de Regal in Ucraina, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Regal a anuntat ca subsidiara Shell din Ucraina va cumpara 51% din subsidiara Regal, RegalPetroleum (Jersey) Ltd, contra sumei de 50 milioane dolari, in numerar, platind prima transa de 360 milioane dolari, pentru dezvoltarea campurilor de gaze naturale.

Acordul, semnat pe o perioada de opt saptamani, a venit dupa ce grupul Regal a anuntat expirarea memorandumului de intelegere semnat in luna septembrie cu firma ceha de exploatare si productie, MND.

MND a fost de acord sa plateasca catre Regal suma de 330 milioane dolari, contra unei participatii de 50% in dezvoltarea campurilor de gaze naturale Mekhediviska-Golotvsinska si Svyrydivske.

"Memorandumul de intelegere este un alt pas important in dezvoltarea Shell din Ucraina", a afirmat managerul general al Shell Ukraine Exploration & Production, Patrick van Daele.

"Potentialul campurilor Mekhediviska-Golotvsinska si Svyrydivske se potriveste perfect cu strategia Shell". Rezervele campurilor de gaze naturale sunt estimate la 169 milioane barili.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri