Pretul aurului a depasit miercuri 800 dolari/uncie, apropiindu-se de nivelul record al ultimilor 28 de ani, pe fondul scumpirii petrolului la 99 dolari/baril si deprecierii dolarului pana la un nivel minim record fata de euro, relateaza presa internationala.

In contextul accentuarii ingrijorarilor legate de criza din piata creditelor si de incetinirea economiei americane, analistii considera ca investitorii sunt atrasi de de aur ca investitie alternativa.

Insa tranzactionarea a fost volatila, in conditiile in care lichiditatea a fost redusa pentru ca unii jucatori din piata au participat la conferinta pentru metale pretioase din Mumbai, iar saptamana de tranzactionare din Statele Unite a fost redusa de Ziua Recunostintei.

Aurul a atins o valoare maxima a sedintei de 807,10 dolari/uncie, inainte de a scadea la 798,60-799,20 dolari/uncie, fata de cotatia de 793,90-794,70 dolari/uncie, inregistrata la inchiderea sedintei de marti din New York.

Analistii considera ca evolutia aurului pare pozitiva, insa nu exclud o viitoare corectie de la cresterea din aceasta luna spre recordul ultimilor 28 de ani, de 845,40 dolari/uncie, avand in vedere ca speculantii sunt foarte prezenti in piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana