Moneda unica europeana si-a imbunatatit recordul fata de dolari, apreciindu-se vineri pana la 1,4967 dolari/euro, moneda americana fiind slabita de temerile legate de cresterea economica a Statelor Unite ale Americii.

Euro a atins vineri, pentru un scurt interval, nivelul de 1,4967 dolari/euro, apropiindu-se de pragul psihologic de 1,5 dolari, pe o piata marcata de inchiderea bursei americane in cursul zilei de joi si a celei din Tokio pentru ziua de astazi.

La 0625 GMT, moneda europeana era cotata la 1,4922 dolari.

Dolarul este slabit de scaderea ritmului de crestere a economiei americane, mai ales dupa ce Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a redus estimarile de crestere pentru 2008.

Momentan Fed mizeaza pe un nivel al cresterii economice intre 1,8% si 2,5%. Marea majoritate a traderilor sunt de parere ca Fed va reduce din nou dobanda de politica monetara, pentru a sustine economia, afectata de criza sectorului imobiliar.

Cu ocazia reuniunii din 11 decembrie, dobanda de referinta din SUA ar putea fi redusa la 4,25%, fata de nivelul actual de 4,50%.

Recordurile doborate rapid de catre moneda europeana provoaca noi ingrijorari, mai ales in zona euro. Intr-o interventie rara, cancelarul german Angela Merkel a admis joi ca un euro puternic reprezinta o problema chiar si pentru Germania.

Acest subiect va fi discutat de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), acesta din urma fiind invitat la Palatul Elysee.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri