Un consortiu condus de presedintele Virgin Group, Richard Branson, a fost ales ca favorit pentru preluarea bancii britanice Northern Rock, urmand sa plateasca 11 miliarde de lire sterline (22,6 miliarde dolari) catre Bank of England, informeaza Reuters, citat de NewsIn

Northern Rock, grav afectata de recenta criza a creditelor la inceputul jumatatii lunii septembrie, a anuntat ca Virgin Group a stabilit un plan pentru a plati datoriile bancii britanice, estimate la aproape 25 miliarde lire sterline.

Consortiul Virgin Group, ce include firma WLRoss si grupurile de investitii Toscafund si First Eastern (cu sediul la Hong-Kong), vor investi pentru inceput 1,3 miliarde de lire sterline in Northern Rock.

Jumatate din suma va fi platita de consortiu iar cealalta jumatate va fi stransa prin intermediul unei emisiuni de actiuni, pretul stabilit fiind de 25 pence pe actiune.

Actiunile Northern Rock s-au depreciat cu 14% la 73,8 pence, luni, la ora 08:08 GMT.

Northern Rock a anuntat ca administratia bancii isi va pastra deschise si alte optiuni ca parte a planului de revizuire.Mai multe grupuri s-au aratat interesate de Northern Rock, printre care firma americana J.C. Flowers.

Bank of England a acordat bancii Northern Rock finantare de urgenta, pe 14 septembrie, cand aceasta incerca sa stranga fonduri din piata, dupa ce grupul bancar fusese afectat de criza creditelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si