Citigroup, cea mai mare banca americana in functie de active, ar putea elimina pana la 45.000 de posturi in cadrul unui amplu plan de restructurare menit sa reduca costurile institutiei si sa stopeze deprecierea cotatiilor bursiere, potrivit CNBC.

Numarul mai mare de posturi care ar putea fi desfiintate este urmarea problemelor inregistrate de banca pe fondul crizei creditelor.

Postul de televiziunie CNBC a relatat ca Citigroup nu a stabilit exact numarul de posturi care vor fi desfiintate, dar ca acesta ar putea fi cuprins intre 17.000 si 45.000. Oficialii bancii au refuzat sa comenteze.

Citigroup a anuntat, in luna aprilie, ca va renunta la 17.000 de angajati, respectiv 5% din forta de munca de la acea data.

Directorul executiv al Citigroup pe atunci, Chuck Prince, a precizat ca planul de reorganizare va presupune si renuntarea la unele functii, la combinarea altora si la relocarea unui numar de angajati in functie de necesitatile existente in reteaua institutiei. Anuntul Citigroup venea dupa ce, cel mai mare actionar individual al companiei, printul saudit Al-Waleed bin Talal, ceruse la finalul anului trecut masuri draconice pentru reducerea costurilor.

In Romania, grupul este prezent din 1996, prin Citibank. In acest moment, Citibank Romania are 600 de angajati, cu 30% mai mult decat in noiembrie 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si