Agentia de evaluare financiara Fitch a urcat la \'A-\' de la \'BBB+\' ratingul companiei Western Union pentru imprumuturi, ca urmare a lichiditatii bune a companiei si a reducerii usoare a datoriilor, informeaza Fitch.

Perspectiva ratingului companiei Western Union este stabila, mai informeaza agentia de evaluare financiara.

Western Union a afisat un disponibil in numerar in valoare de 1 miliard de dolari in perioada ultimelor 12 luni incheiata in 30 septembrie 2007. Numerarul de 1 miliard de dolari reprezinta 22% din veniturile companiei si 70% din castigurile inainte de deducerea dobanzii, impozitarii, deprecierii si amortizarii (EBITDA).

Compania si-a redus datoriile cu 225 de milioane de dolari pana la 3,3 miliarde de dolari in timpul ultimelor 12 luni.

Ratingurile companiei Western Union si perspectiva lor sunt sustinute de reteaua extinsa de agenti pe piata interna si in crestere pe pietele internationale, pe fondul detinerii unei marci puternice, a unei lichiditati solide si a unei flexibilitati financiare, date de numerarul anual disponibil in valoare de 800 milioane dolari.

Fitch mai arata ca ratingurile companiei Western Union si perspectiva lor mai este sustinuta de veniturile stabile provenite din diversificarea puternica a activitatilor internationale. Modelul de afacere cu putine active si cu o structura variabila - ca urmare a retelei de agenti ai companiei, care in general opereaza in amplasamente din sectorul de retail - contribuie si el la sustinerea ratingurilor Western Union.

Analistii agentiei de evaluare financiara estimeaza ca Western Union va avea o crestere organica a veniturilor de aproximativ 10% - in medie - in urmatorii ani, ceea ce contribuie, de asemenea, la sustinerea ratingurilor companiei.

Fitch considera ca extinderea internationala a operatiunilor Western Union este un avantaj competitiv important, iar Western Union are o cota de piata de peste 15% in sectorul expedierilor internationale de bani, de cateva ori mai mare decat a celui mai apropiat concurent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fitch Ratings a revizuit perspectiva de rating a bancilor romanesti