Candover cumpara grupul industrial olandez Stork pentru 1,5 miliarde euro

Candover achizitioneaza grupul industrial olandez Stork NV pentru suma de 1,5 miliarde euro (2,2 miliarde dolari), dupa negocieri ce includ vanzarea diviziei de alimente a Stork catre un rival islandez, au declarat miercuri companiile, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Intr-o declaratie comuna, Candover si Stork au anuntat o oferta de 48,4 euro pe actiune, cu 15% peste pretul de inchidere de 42,21 per actiune, afisat pe 18 iunie, atunci cand au avut loc primele discutii dintre Stork si cei de la Candover.

Actiunile Stork au incheiat sedinta bursiera de marti la cotatia de 44,55 euro.

Candover a adaugat ca Stork isi va vinde divizia alimentara Food Systems catre grupul Marel Food Systems, pentru 415 milioane euro in numerar, acest lucru facand parte din oferta.

Consiliul de supervizare si cel de administrare ale Stork au sprijinit in unanimitate oferta, potrivit declaratiei comune facuta de Candover si Stork.

"Situatia in ce priveste Stork a devenit din ce in ce mai complexa. Sunt incantat sa am reusit sa gasim impreuna o solutie realista si fezabila", a declarat directorul executiv al Stork, Sjoerd Vollebregt.

"Aceasta oferta, precum si vanzarea diviziei alimentare Food System catre un cumparator strategic, va pune capat situatiei defavorabile, in care compania s-a aflat pentru aproape doi ani".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri