Conform cotidianului britanic de afaceri, Enel este aproape de preluare unui participatii de 3% din EDF, "lansarea" acestui acord putand avea loc cu ocazia unui summit de va avea loc vineri, la Nisa, in Franta.

Financial Times a adaugat ca Enel va prelua pana la 3% din piata energetica franceza, pe care EDF este actorul dominant. Enel si EDF nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

Pe larg, Enel va achizitiona participatii din activele energetice ale EDF, in valoare totala de aproximativ doua miliarde euro.

Printre acestea se numara o participatie de 12,5% din sase centrale nucleare generatoare de energie electrica din Franta, inclusiv un reactor construit in Flamanville, in Normandia, precum si detineri de 40%-49% din anumite centrale electrice alimentate cu gaze naturale, conform FT.

Citeste si:

EDF va primi acces la activele Enel, generatoare de electricitate, din Slovacia, Bulgaria si Rusia, anunta cotidianul de afaceri.

Cele doua state spera ca acordul EDF-Enel sa "incoroneze" un cadru largit de acorduri privind cooperarea si integrarea energetica. Acordul are drept scop extinderea capacitatii de transmisie din Franta catre reteaua din Italia, unde cererea depaseste oferta, scrie Financial Times.