Arcelor Mittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, intentioneaza sa se extinda in regiunile riverane marilor Caspica si Mediteraneeana din interiorul Turciei, a declarat un vice-presedinte executiv al grupului, citat de Reuters.
Philippe Darmayan, sef al diviziei ArcelorMittal Steel Solutions, a adaugat ca grupul pe care il reprezinta intentioneaza sa isi dubleze capacitatea la subsdiara sa turceasca Rozak, fiind interesat de extindere si in alte regiuni ale lumii.

"Turcia este in mod clar o tinta...Vrem sa promovam utilizarea produselor siderurgice in constructii, si vrem sa extindem din Turcia catre Marea Caspica si Marea Mediterana", a declarat acesta.

Un membru al consiliului de administratie al Arcelor Mittal, Gonzalo Urquijo, a declarat ca grupul siderurgic analizeaza o serie de oportunitati de investitii chiar in Turcia.

Luna trecuta, Arcelor Mittal a anuntat ca va forma o companie cu capital mixt cu firma turceasca Borusan, detinuta in proportii egale, pentru a construi o noua topitorie, investitia ridicandu-se la 500 milioane dolari.

"Vrem sa extindem operatiunile existente si sa analizam noi oportunitati de investitii in Turcia", a declarat Urquijo. Compania anuntase ca se asteapta ca piata siderurgica turceasca sa atinga un ritm anual de crestere de 6% in urmatorii zece ani.

Cei doi inalti oficial ai grupului s-au aflat in Turcia pentru a marca finalizarea preluarii unei participatii de 51% din firma Rozak. Darmayan a adaugat ca Arcelor Mittal intentioneaza sa dubleze capacitatea de livrare a firmei turcesti, actual aceasta ridicandu-se la 500.000 de tone pe an.

ArcelorMittal este numarul unu la nivel global in sectorul siderurgic, cu 320.000 angajati ce lucreaza in peste 60 de tari. Compania este formata din cei mai mari producatori de otel din lume, respectiv Arcelor si Mittal Steel.

Grupul ArcelorMittal este lider pe toate pietele importante din lume, inclusiv in productia de automobile si constructii. ArcelorMittal este prezenta in 27 de state din Europa, Asia, Africa si America, urmand sa patrunda pe pietele emergente din China si India.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri