Banca germana LBBW ar putea avea pierderi de aproape 800 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari) ca urmare a problemelor legate de criza din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, a anuntat institutia, citata de Reuters.
LBBW este cea mai mare banca germana pentru clienti corporativi, detinuta de stat.

Reprezentantii LBBW au mai aratat ca nu asteapta ca pierderile, care reprezinta mai putin de 1% din investitiile sale, sa aiba un impact mare asupra rezultatelor bancii, deoarece pierderile sunt acoperite de rezerve, anunta NewsIn.

"O prognoza viabila privitoare la pierderile pentru intregul an nu poate fi facuta in prezent, din cauza volatilitatii pietei", arata un comunicat al LBBW, citat de Reuters.

Pozitia de capital confortabila a bancii inseamna ca institutia isi va putea tine investitiile pana la maturitate, ceea ce arata ca va putea compensa pierderile temporare pe care trebuie sa le inregistraze in conformitate cu regulile internationale de contabilitate, mai arata comunicatul LBBW, preluat de Reuters.

LBBW a mai aratat ca, in pofida pierderilor, a putut afisa o crestere cu aproape 15% a profitului dinaintea impozitarii in al treilea trimestru, pana la o suma de 656 milioane de euro.

Banca LBBW a acceptat in urma cu trei luni sa cumpere banca rivala Sachsen LB, care a fost afectata grav ca urmare a investitiilor facute in sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc in momentul in care s-a declansat criza creditelor pe pietele internationale.

Un grup de banci de stat anuntase la jumatatea lui august ca va salva banca, potrivit Reuters. In schimbul unui credit de 17 miliarde euro (23,1 miliarde dolari) care sa o mentina functionala, proprietarii bancii au fost obligati sa accepte vanzarea acesteia, decizie cu valoare de simbol in Germania, unde foarte putine banci de stat sunt vreodata scoase la licitatie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri