Gazprom vizeaza o capitalizare bursiera record de 3.000 mld. dolari

Gigantul rus al gazelor naturale, Gazprom, vizeaza o capitalizare bursiera "realista", de 3.000 miliarde dolari in urmatorii cinci-zece ani, a declarat vice-presedintele companiei, Alexander Medvedev, cu ocazia primei intalniri a Gazprom cu investitorii din New York, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"O cifra precum 3.000 de miliarde dolari poate parea magica. Dar este realista, si va fi tinta noastra. As fi putut spune ca vom ajunge chiar la 5.000 de miliarde, insa trebuie sa avansam etapa cu etapa", a declarat acesta pentru jurnalisti.

"Intentionam sa indeplinim acest obiectiv in urmatorii cinci-zece ani", a adaugat Medvedev.
Capitalizarea actuala a Gazprom se ridica la 302 miliarde dolari, ocupand primul loc in clasamentul capitalizarilor bursiere ale companiilor europene, conform AFP.

Intrebat apoi despre o posibila supraevaluare a gigantului chinez Petrochina - devenita cea mai valoroasa companie pe plan mondial, cu o capitalizare de o mie de miliarde dolari - Medvedev a afirmat ca "o companie valoreaza atat cat sunt dispusi investitorii sa ofere".

Gazprom controleaza 17% din rezervele mondiale cunoscute de gaze naturale, acoperind aproximativ un sfert din consumul Europei.

Grupul Gazprom, care detine monopol al extractiei si productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri