Germania s-ar putea confrunta cu o criza de pana la sase milioane de muncitori calificati in 2020, a aratat duminica seful unei firme de consultanta, McKinsey & Company, citat de Reuters.
Imbatranirea populatiei din Germania este unul dintre motivele principale al inrautatirii crizei, ar fi spus Frank Mattern, seful filialei germane a McKinsey, potrivit editiei de luni a cotidianului Die Welt, citata de NewsIn.

"Criza de muncitori calificati la care ne asteptam se va manifesta in mai multe profesii si in clase sociale diferite", a mai spus Mattern.

Germania nu se va confrunta doar cu lipsa muncitorilor cu calificare inalta, ci si cu o lipsa de personal in sectoare precum cele de retail, sanitar sau al finantelor, a mai aratat acesta.

Concluziile companiei de consultanta se bazeaza pe rezultatele preliminare ale unui studiu numit "Proiect 2020", care incearca sa evalueze ce perspective are Germania in atragerea de companii care sa-si stabileasca sediul pe teritoriul sau, scrie cotidianul Die Welt.

Mattern a spus ca autoritatile ar trebui sa actioneze inca de acum pentru a preveni criza si ca doar majorarea varstei de pensionare nu este o masura suficienta in acest sens.

Oamenii trebuie sa primeasca mai multe stimulente ca sa lucreze mai mult timp, iar femeile trebuie mai bine integrate in forta de munca, a mentionat Mattern, care a adaugat ca strainii ar trebui incurajati sa vina sa munceasca in Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri