Imbatranirea populatiei din Germania este unul dintre motivele principale al inrautatirii crizei, ar fi spus Frank Mattern, seful filialei germane a McKinsey, potrivit editiei de luni a cotidianului Die Welt, citata de NewsIn.

"Criza de muncitori calificati la care ne asteptam se va manifesta in mai multe profesii si in clase sociale diferite", a mai spus Mattern.

Germania nu se va confrunta doar cu lipsa muncitorilor cu calificare inalta, ci si cu o lipsa de personal in sectoare precum cele de retail, sanitar sau al finantelor, a mai aratat acesta.

Citeste si:

Concluziile companiei de consultanta se bazeaza pe rezultatele preliminare ale unui studiu numit "Proiect 2020", care incearca sa evalueze ce perspective are Germania in atragerea de companii care sa-si stabileasca sediul pe teritoriul sau, scrie cotidianul Die Welt.

Mattern a spus ca autoritatile ar trebui sa actioneze inca de acum pentru a preveni criza si ca doar majorarea varstei de pensionare nu este o masura suficienta in acest sens.

Oamenii trebuie sa primeasca mai multe stimulente ca sa lucreze mai mult timp, iar femeile trebuie mai bine integrate in forta de munca, a mentionat Mattern, care a adaugat ca strainii ar trebui incurajati sa vina sa munceasca in Germania.