Compania de asigurari Swiss Life planuieste sa cumpere firma germana de consultanta financiara AWD, pentru suma de 1,16 miliarde euro (1,71 miliarde dolari), cu scopul de a patrunde pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Swiss Life va face in luna ianuarie 2008 o oferta de 30 euro pe actiune catre actionarii firmei AWD, cu 36% peste pretul mediu al unei actiuni in ultimele trei luni, de 22,06 euro, a anuntat luni AWD.

Consiliul de administratie si familia fondatorului AWD, Carsten Maschmeyer, au sprijinit oferta. Maschmeyer va ramane in functia de director executiv pentru inca cinci ani.

Familia Maschmeyer s-a angajat sa accepte oferta, privind achizitia a 20% din capitalul AWD, insa va pastra o participatie de 10%.

Swiss Life detine deja 2,68% din actiunile AWD, avand posibilitatea de a achizitiona alte 2,75%.

"Parteneriatul strategic cu AWD ne ofera posibilitatea de a patrunde pe pietele in curs de dezvoltare din Europa Centrala si de Est, precum si pe piata din Austria", a declarat directorul executiv al Swiss Life, Rolf Doerig.

"In acelasi timp, vom avea posibilitatea de a ne extinde in Germania si de a ne intari pozitia in Elvetia".

Doerig a declarat ca acordul va permite AWD si Swiss Life sa "accelereze cresterea profitabila in anii care urmeaza".

Se asteapta ca tranzactia sa aiba un impact pozitiv asupra castigurilor per actiune ale Swiss Life, pana in 2009 cel tarziu, a adaugat AWD. Firma AWD a mai anuntat ca va continua sa ofere consiliere financiara, printr-o platforma deschisa de produse.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si