Rata somajului in zona euro a fost de 7,2% in luna octombrie 2007, cel mai redus nivel de la crearea bazelor statistice pentru aceasta zona, in 1993, potrivit datelor publicate luni, informeaza AFP, citat de NewsIn.
Rata de 7,2% marcheaza o scadere de 0,1% fata de luna septembrie. In luna octombrie 2006, rata somajului a atins 8%, potrivit biroului european de statistica Eurostat.

Cel mai inalt nivel inregistrat pana acum a fost in luna martie 2005, atunci cand rata somajului a atins un record de 9,1%.

In Uniunea Europeana, rata somajului a fost de 7% pentru luna octombrie, neschimbata fata de luna septembrie, potrivit Eurostat.

Rata somajul in Europa a ramas la un nivel ridicat fata de Statele Unite ale Americii (4,7% in luna octombrie) si de Japonia (4%).

Dintre cele 13 state din zona euro, Olanda (3,1%), Austria (4,3%) si Irlanda (4,4%) au afisat, in luna octombrie, cea mai redusa rata a somajului, in timp ce Germania, Franta si Spania au ramas la 8,1%, iar Portugalia la 8,5%.

Rata somajului in randul persoanelor sub 25 de ani s-a dublat fata de medie, la 14,3% in zona euro, in luna octombrie, fata de 15,9% in aceeasi perioada din 2006.

In Uniunea Europeana, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei, rata somajului in randul tinerilor a ramas in medie la 14,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri